Matjaž Teran

Oceni ta predmet
(0 glasovi)
Objavljeno v Člani Sreda, 06 Februar 2013 10:49
STOPNJA : beli pas, 7. kju
AKTIVNI TEKMOVALEC: Ne

Prijokal sem na svet leta 1987 v Kranjski porodnišnici, in živel s starši in starejšo sestro v Pristavi. Po treh letih bivanja na tem svetu smo se preselili na Ravne oz »fabrko« ki je bila predmestje mesta Tržič. Začel sem obiskovat vrtec »grad« kjer potekajo moji sedanji treningi.

 

Po končanem vrtcu in mali šoli sem začel obiskovati OŠ heroja Grajzerja, kasneje OŠ Zali Rovt, med katerim sem hodil na šotokan . Na razpotju življenja oz ob starosti 15 let sem pa moral sam pri sebi razčistiti kaj hočem od življenja. Posledica tega je bil vpis na Srednjo lektro in šolo Kranj in sicer smer elektrotehnik energetik. Šolo sem opravil z uspehom in za časa šolanja sem obiskoval trening lokostrelstva na OŠ Bistrica. Po končani srednji šoli sem se ponovno moral odločiti kaj bom počel v življenju. Zaradi dolge želje po opravljanju vojaške službe po vzoru očeta sem se najprej prijavil na prostovoljno služenje vojaškega roka v vojašnici Bohinjska Bela. Zelo mi je bilo všeč , ko sem videl da funkcija vojske ni samo boj z nasprotnikom, temveč tudi pomoč pri naravnih in drugih nesrečah, zato sem se odločil da se bom prijavil še za redno vojsko.

 

Po prijavi v SV, sem bil na večih mednarodnih vajah ter misiji v Republiki Kosovo. To delo opravljam še danes.

 

Pred kratkim mi je prijatelj omenil borilne veščine na Akademiji za borilne veščine Tržič, zato sem se odločil da pridem na ogled in trening. Zaradi stare želje, da bi se vrnil na trening borilnih veščin in obudil staro raztegljivost in znanje sem se odločil da bom obiskoval akademijo redno kolikor mi dovoli služba. Seveda mi je postalo všeč in treniram še danes.

Beri 4207 krat Nazadnje urejano na Torek, 07 Maj 2013 17:11